Bespaartips

Is één van deze fiscale aspecten van toepassing? Wij besparen gegarandeerd!

Investeringsplannen

Bij investeringen gaan de kosten voor de baten uit. Dit legt een groot beslag op de liquiditeit van uw onderneming. Maar wist u dat de Belastingdienst een grote bijdrage kan leveren aan uw investeringen? In veel gevallen is uw investering 2 maal aftrekbaar! Maakt u wel gebruik van het maximale belastingvoordeel?

Als ondernemer komt u vaak terecht in een onbekende fiscale wereld van regels en faciliteiten. Maar ook voor u zijn er mogelijkheden te over.
Investeringen worden gestimuleerd. Ondernemers kunnen hierdoor gebruik maken van diverse fiscaliteiten die een aanzienlijk belastingvoordeel teweeg brengen. Denkt u hierbij aan investeringsaftrek, een fiscaal voordeel waarbij u, naast de afschrijvingen, een percentage oplopend tot 28% van het investeringsbedrag van uw belastbaar inkomen mag aftrekken.
Daarnaast mogen de in aanmerking komende investeringen willekeurig worden afgeschreven. Hierdoor kan ook het gehele investeringsbedrag ineens ten laste van uw inkomen worden gebracht. Voor beide geldt: een lager belastbaar inkomen betekent minder belasting betalen!

Maar denk ook aan zelfstandigenaftrek, de fiscale oudedagsreserve en de MKB-winstvrijstelling.

FiscaalFit.nl zoekt voor u uit welke mogelijkheden er zijn, zodat u nooit teveel belasting betaalt!