Bespaartips

Is één van deze fiscale aspecten van toepassing? Wij besparen gegarandeerd!

Bedrijfspand in eigendom

Heeft u een bedrijfspand in eigendom? De prijsontwikkelingen van bedrijfspanden de afgelopen jaren zijn u vast niet ontgaan. Het is dus erg interessant eens te bekijken wat de huidige waarde van uw pand is en voor welke waarde uw pand in uw administratie is opgenomen. Deze twee waardes zijn verschillend en kan u belastingvoordeel opleveren. 

De huidige vastgoedmarkt heeft de waarde van bedrijfspanden doen kelderen. Wanneer u nog in de goede tijd een bedrijfspand hebt aangekocht, is de kans groot dat de huidige waarde heel wat minder bedraagt. Wanneer uw bedrijf winst maakt, kan door de gekelderde waarde een verlies worden gerealiseerd die u met uw winst kunt verrekenen. 

Waardestijging
Maar als uw pand in de loop der tijd wel in waarde is gestegen, is het waarschijnlijk dat u in de toekomst belasting bent verschuldigd over deze meerwaarde. Wanneer u de afgelopen jaren, als gevolg van de crisis, verliezen hebt opgebouwd, heeft u de mogelijkheid deze verliezen te verrekenen met deze meerwaarde. Let wel; verliezen kunt u slechts gedurende een aantal jaren verrekenen.

Tijd dus om te informeren naar uw mogelijkheden! FiscaalFit.nl geeft u altijd een passend advies, geheel afgestemd op uw persoonlijke wensen en omstandigheden. En uiteraard met het grootst haalbare voordeel!

Vietnam football tvxem bong da truc tuyenat any time watch