Bespaartips

Is één van deze fiscale aspecten van toepassing? Wij besparen gegarandeerd!

Bedrijf aan huis

Voert u werkzaamheden uit vanuit huis? Of bent u van plan een nieuwe woning met bedrijfsruimte te kopen? Gezien de drukte op de Nederlandse wegen bespaart u in ieder geval flink op uw tijd. Maar er valt veel meer voordeel te behalen! 

Misschien bent u ook wel één van de vele ondernemers die hun werkzaamheden vanuit huis uitvoeren. Voordelen als tijdbesparing en het flexibel kunnen indelen van uw werkzaamheden zijn vast een overweging geweest. Maar wist u dat dit ook fiscale voordelen met zich mee brengt? Zo zijn uw financieringslasten, afschrijvings- en onderhoudskosten in veel gevallen aftrekbaar. 

Belangrijk hierbij is wel dat u de juiste keuzes maakt. Bijvoorbeeld of de woning behoort tot uw privé- of ondernemingsvermogen. Maar ook de indeling van uw bedrijfsruimte in uw woning is van belang voor de mogelijkheden. 

Nieuwe woning met bedrijfsruimte
Bent u van plan een nieuwe woning met bedrijfsruimte te bouwen? Wanneer u startend ondernemer bent, kan dit leiden tot het willekeurig mogen afschrijven van het gedeelte dat voor uw onderneming in gebruik is. Het investeringsbedrag kunt u aftrekken van uw inkomen, waardoor minder, of in veelgevallen zelfs geen inkomstenbelasting verschuldigd is.

Geen startend ondernemer meer? Misschien is het de hoogste tijd om weer startend ondernemer te worden. Hoe gek het ook klinkt, ook als directeur-grootaandeelhouder, kunt u in veel gevallen weer startend ondernemer worden en profiteren van deze fiscale voordelen. 

Kortom; in de veelheid aan regels zijn er oneindig veel mogelijkheden. Een passend en persoonlijk advies helpt u de juiste keuzes te maken. Zo kunt u zich richten op het uitzoeken of inrichten van uw bedrijfsruimte en neemt FiscaalFit.nl uw fiscale zaken voor u uit handen. Wij lichten u graag de mogelijkheden toe!